Το cruffin είναι ο συνδυασμός κρουασάν και μάφιν, δίνοντας ένα «κολασμένο» γευστικό αποτέλεσμα. Την αρχή έκανε ένας βρετανικός φούρνος και για

να κάνετε την απόλυτη λιχουδιά πιο γκουρμέ δεν έχετε παρά να το γεμίσετε με όποια κρέμα προτιμάτε! Αποτελείται από την κλασική ζύμη για croissant, ενώ η υφή στο εσωτερικό του είναι σπογγώδης, όπως του muffin. Το λαχταριστό υβρίδιο είναι γεμιστό και οι δημιουργοί του το συνδυάζουν με κρέμα σε διάφορες γεύσεις όπως καφέ και passion fruit που κάνουν θραύση.

1297591

Υλικά για 20 τεμάχια

350γρ αλεύρι
12 φακελάκι ξηρή μαγιά
50γρ ζάχαρη
2 μεγάλους κρόκους
150 ml γάλα, χλιαρό
50γρ βούτυρο, λιωμένο
1/2κ. γλυκού αλάτι




Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι. Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι με τα στερεά υλικά μέχρι να γίνει μία ζύμη. Αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Αφήνουμε σε ένα λαδωμένο μπολ τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Καλύπτουμε ξανά και αφήνουμε 1/2 ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα.
Μπορούμε να γεμίσουμε με μαρμελάδα ή να τα κόψουμε στη μέση και να αλείψουμε με βούτυρο και μέλι.