Οικονομία

Παράταση φορολογικών δηλώσεων 2023

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και η αναμονή για παράταση που ζητούν οι εκπρόσωποι λογιστών και φορέων της αγοράς, απασχόλησαν έντονα τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων που σχολίασαν τις διατάξεις του νομοσχεδίου, επέμειναν για μία ακόμη φορά στην άμεση ανακοίνωση της παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων, η οποία λήγει το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου, προκειμένου να πάρουν «ανάσα» οι λογιστές και οι φορολογούμενοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πυρκαγιών.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, απέφυγε να κάνει νέες δηλώσεις. Επεσήμανε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά των λογιστών και ενθάρρυνε τους φορολογούμενους να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έγκαιρα, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για παράταση. Ωστόσο, προέβλεψε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, με στόχο να ορίζεται ένα σαφές πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα από το επόμενο έτος και τα επόμενα, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνεται η ανάγκη για παράταση των προθεσμιών υποβολής.

Οι λογιστές συμφωνούν με αυτήν την πρόταση, με την προϋπόθεση ότι θα επικρατήσει η λογική στον καθορισμό της τελικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.


free photo pexels